De natuur neemt ook zijn ruimte op onze vereniging. Zo zien we door de seizoenen heen o.a. hazen, foeragerende wilde eenden (slakkeneters!), allerlei vogels, muizen, ratten etc. Het lijkt ons leuk om elke maand melding te doen van wat we zoal tegenkomen. Wie weet wat we allemaal ontdekken als we er op letten! Doe je melding op: info@dehoefmolen.nl.

Een poosje geleden spotte Elsa een hermelijn toen zij haar tuin opkwam. En op  woensdag 22 februari zag ik een torenvalk jagen op het evenemententerrein. Tussendoor zat hij/zij rustig op het hek tussen het fietspad en het evenemententerrein.

 Frequenter worden er ook weer molshopen gezien op een tuin. Dat is een goed teken: er is bodemleven (bacteriën en schimmels) en er zijn wormen! En wie weet gaan de mollen straks achter de jonge woelmuizen aan. Die horen weliswaar ook bij de natuur op onze tuinen maar die vreten de wortels van net geplante groenten aan, dus daar zijn we dan weer minder blij mee. Laat een spitsmuis wel met rust: hij is geen vegetariër, maar eet slakken, emelten, engerlingen en dat soort gespuis!

Dus kijk rond als je op je tuin bent en meldt ons je observaties!