Aardappelen

Binnenkort zijn je aardappelen weer klaar om gepoot te worden. Net als elk jaar wordt er gecontroleerd waar je aardappelen staan. Er moet gewisseld worden en pas in het derde jaar komen ze weer terug op dezelfde plek. Dit geldt ook voor de andere nachtschaden: tomaat, peper, paprika en aubergine! Dit ter voorkoming van phytophthora infestans, de gevreesde aardappelziekte.
In de kantine ligt de ordner waarin Sijbrand al jaren heeft bijgehouden waar de aardappelen staan. Als je nieuw bent op de vereniging check dan die ordner. Als ze verkeerd staan moeten ze er namelijk onherroepelijk uit!
Voor de meeste tuinen geldt dit jaar: de piepers aan de Alkmaar kant. Heb je n nieuwe tuin waar lang geen aardappelen hebben gestaan houd je dan aan de Alkmaar kant! Volgend jaar Egmond kant het jaar daarna in het midden enzovoort.
Bij het afrekenen van de bestelde aardappelen zullen we de ordner in de winkel hebben.

Verenigingstuin 26

Na wat natte en donkere maanden begint het langzaam aan weer bedrijviger te worden op de vereniging. Hier en daar wat veranderingen en verschuivingen en één daarvan is tuin 26, die tegenover ons winkeltje ligt.

Ik heb een suggestie gedaan bij het bestuur om een daar een verenigingstuintje van te maken en dat werd gehonoreerd. Het idee is om o.a. fruitbomen, fruitstruiken en kruiden erin te zetten. Er moet nog wel wat gedaan worden, maar de bedoeling is dat het een leuke binnenkomer zal worden. Ik krijg hulp van Mike ( die met Sijbrand tuinen meet) met het onderhouden.
Ik doe graag meteen een oproep voor wat spullen. Ik heb stoeptegels (30 cm x 30 cm) nodig voor een kruidenspiraal.
Ik hoop dat er tuinders zijn die wat kruiden kunnen missen : Bijv. tijm, bonenkruid, marjolein, dille, venkel en er zullen vast meer suggesties zijn.
Mochten jullie suggesties hebben schiet mij aan. Ik heb tuin 9 of ik sta op tuin 26 en mijn telefoonnummer is 0636366596, dus graag appen.
Groet Thea Molenaar en Mike van Eijk